سبزینگی به عنوان بزرگترین شاخصه سلامت و بهره وری در گیاهان مطرح بوده و هست، چرا که عمل فتوسنتز و تولید کربوهیدرات ها که زیربنای هرم مواد غذایی را تشکیل می دهد در کلروفیل و یا همین سبزینگی گیاه اتفاق می افتاد. هر چقدر این میزان سبزینگی درست و بجا باشد به همان میزان هم سلامت و البته باردهی در انواع کشتهای:
- باغی
- گلخانه ای
- و فضای باز
بیشتر خواهند بود، برای رسیدن به این مهم باید عوامل تاثیر گذار در افزایش سبزینگی و حفظ آن را همیشه تقویت و تامین کنیم. یکی از عمده ترین این عوامل، مواد ارگانیک موجود در خاک اطراف ریشه است.
نقش مواد ارگانیک در خاک زراعی چیست؟
اگر بخواهیم نقش مواد ارگانیک را در یک جمله بیان کنیم به این جمله طلائی خواهیم رسید:
بزرگترین تفاوت خاک زراعی با خاک غیر زراعی وجود یا عدم وجود مواد ارگانیک در خاک است.
به زبان ساده چیزی که یک خاک را تبدیل به یک بستر برای رشد و توسعه می کند همین مواد ارگامیک است، پرواضح است که هر چقدر کمیت و کیفیت این مواد ارگانیک بیشتر باشد به همان میزان این خاک ارزش زراعی بیشتری خواهد داشت.