مطمئنا تاکنون مقالاتی در زمینه رنگگیری سیب مطالعه کردهاید اما در این مقاله ما میخواهیم نکاتی ظریف، مهم و کاربردی را برای شما توضیح دهم پس بدون اتلاف وقت به بیان این نکات خواهیم پرداخت.
مبارزه با کلروز
درختان سیبی که دچار مشکل کلروز (کمبود شدید سبزینگی در اندام سبز) هستند باید قبل از هر چیز نسبت به رفع این مشکل اقدام کنید این اقدام باید به موقع و حتما قبل از آغاز فرآیند رنگ گیری سیب باشد. اگر شما نسبت به رفع این مشکل اقدام نکنید فرآیند فعالسازی رنگدانهها با تاخیر آغاز شده و حتی با استفاده از کودهای مورد نیاز آنچنان که باید و شاید سیب رنگ خوبی نخواهد داشت.
چه عناصری در رابطه با رنگ گیری سیب نقش مستقیمی ایفاء می کنند
در بین عناصر ماکرو عناصر فسفر و پتاس بیشترین تاثیر را در رنگ گیری سیب ایفاء میکنند فقط در خصوص استفاده از کودهای حاوی فسفر باید دقت داشته باشید که از لحاظ اولویت باید ابتدا نسبت به تامین کودهای حاوی فسفر در ابتدای دوره رنگ گیری و در ادامه نسبت به استفاده از کودهای پتاس اقدام کنید.
در میان کودهای میکرو هم عناصر آهن و اسیدهای آمینه بیشترین تاثیر مستقیم در رنگ گیری سیب را ایفاء میکنند.
مواظب مسمومیت کودی در دوره رنگ گیری باشید
بصورت کلی میزان استفاده از کودها مخصوصا در دورههای خاص باید نسبت به توان جذب و موقعیت درخت تنظیم شده باشد. دوره رنگ گیری سیب بسیار حساس است و کوچکترین کم دقتی میتواند مثل یک چاقوی دو لبه عمل کرده و نه تنها سودی نداشته باشد بلکه باعث ریزش میوهها و مشکلاتی از این دست شود. این حساسیت در استفاده از کودهای شیمیایی به مراتب بالاست که در ادامه به پارهای از این موارد اشاره خواهیم کرد.
مسمومیت با پتاس شیمیایی
چنانچه دفعات یا مقدار استفاده از کودهای شیمیایی در دوره رنگ گیری سیب بیش از حد باشد این مشکل میتواند باعث:
- ریزش شدید سیب
- افت شدید خاصیت انبارداری
- پوکی میوه سیب
- بد رنگ شدن میوه مخصوصا در سیب قرمز
و مشکلاتی از این دست شود.
مسمومیت با ازت شیمیایی
در بعضی از موارد مخصوصا در زمانی که اندازه سیب مخصوصا در سیب سفید مطلوب نیست، باغدار اقام به استفاده از کودهای ازت بالای شیمیایی مثل اوره کردهاند، استفاده از این نوع کودها باعث:
- ترک خوردگی شدید میوه
- افت شدید خاصیت انبارداری
- ریزش شدید
و مشکلاتی از این دست خواهد شد.
آیا استفاده از آب سرد (یخ آب) تاثیری روی رنگ گیری دارد یا خیر؟
در پاسخ به این سئوال باید گفت که، بله استفاده از آب سرد به دلیل ایجاد استرس هورمونی در درخت بصورت محدود میتواند باعث افزایش رنگ گیری شود. اما بهتر است با روند این کار و آسیبهائی که بصورت کوتاه مدت و بلند مدت به ساختار درخت وارد می کند آشنا شوید.
زمانیکه شما از یخ آب استفاده میکنید به نوعی شرایط پاییز برای درخت تداعی میشود و ساختار هورمونی درخت برای به سرانجام رساندن میوههای موجود روی درخت اقدام به استفاده از ذخایر استراتژیک کرده و تا حدودی سیب رنگ میگیرد اما این کار ضررهای زیادی را بصورت کوتاه مدت و بلند مدت متوجه درخت میکند که در ادامه فهرستوار به آنها اشاره خواهد شد.
- افت شدید میزان باردهی در سال آینده
- ریزش شدید میوه
- کاهش قدرت خود ایمنی درخت و بالا رفتن امکان ابتلا به انواع بیماریها
- افزایش بیماریهای قارچی
- افت شدید خاصیت انبارداری
پس با توجه به مواردی که در بالا به آنها اشاره پیشنهاد میکنیم تحت هر شرایطی از محلول پاشی آب سرد برای افزایش میزان باردهی استفاده نکنید.