راهکارهای مدرن کنترل و مبارزه با کپک خاکستری

همه‌ی ما در مقاطعی کپک خاکستری را دیده‎ ایم، گوجه‏‌فرنگی یا توتت فرنگیی هایی که برای مدت نسبتاً طولانی در یخچال بوده‎اند و لایه‎ای از کپک خاکستری رنگ آن‌ها را بطور کامل پوشانده است. قطعاً چنین صحنه‎ای خوشایند نیست.

کپکی که بطور مکرر آن را می‌بینیم بوتریتیس سینرا است که به کپک خاکستری (Gray mould یا Gray rot) معروف است. این کپک انگلی ارتعاشاتی را به انبوه خارهای گیاه می‌فرستد. این پدیده می‌تواند در گل‎ها و میوه‎ها مخصوصاً در پایان دوره‌ی گل‎دهی یا رسیدن میوه‎ها و عمدتاً در محصولات غیرگلخانه‎ای که در معرض باران و رطوبت هستند رخ دهد. کپک خاکستری گیاهان ضعیف یا گل‎های در حال مرگ را مورد حمله قرار می‌دهد. در حقیقت این پدیده از طریق تجزیه‌ی گیاهان در طبیعت و تبدیل آن‌ها به مواد مغذی موجود در خاک به فرایند بازیابی گیاهان کمک می‎کند. بر همین اساس می‎توان گفت قارچ‎ها نقشی حیاتی در چرخه‌ی طبیعی رشد بازی می‎کنند ولی وقتی محصولات کشاورزی شما را مورد هدف قرار می‎دهند به آفت تبدیل می‎شوند.

در این پادکست به راهکارهای مدرن کنترل و مبارزه با کپک خاکستری خواهیم پرداخت.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *