همهی ما در مقاطعی کپک خاکستری را دیده ایم، گوجهفرنگی یا توتت فرنگیی هایی که برای مدت نسبتاً طولانی در یخچال بودهاند و لایهای از کپک خاکستری رنگ آنها را بطور کامل پوشانده است. قطعاً چنین صحنهای خوشایند نیست.
کپکی که بطور مکرر آن را میبینیم بوتریتیس سینرا است که به کپک خاکستری (Gray mould یا Gray rot) معروف است. این کپک انگلی ارتعاشاتی را به انبوه خارهای گیاه میفرستد. این پدیده میتواند در گلها و میوهها مخصوصاً در پایان دورهی گلدهی یا رسیدن میوهها و عمدتاً در محصولات غیرگلخانهای که در معرض باران و رطوبت هستند رخ دهد. کپک خاکستری گیاهان ضعیف یا گلهای در حال مرگ را مورد حمله قرار میدهد. در حقیقت این پدیده از طریق تجزیهی گیاهان در طبیعت و تبدیل آنها به مواد مغذی موجود در خاک به فرایند بازیابی گیاهان کمک میکند. بر همین اساس میتوان گفت قارچها نقشی حیاتی در چرخهی طبیعی رشد بازی میکنند ولی وقتی محصولات کشاورزی شما را مورد هدف قرار میدهند به آفت تبدیل میشوند.
در این پادکست به راهکارهای مدرن کنترل و مبارزه با کپک خاکستری خواهیم پرداخت.