سایزگیری خوب در میوه فلفل رنگی گلخانه ای رابطه مستقیمی با قیمت فروش این محصول دارد. معمولا یکی از عمده ترین مشکلات در کشت فلفل دلمه ای گلخانه همین سایزگیری مناسب است. ما در این مقاله سعی خواهیم کرد راهکارهای عملی برای رفع این مشکل را بهمراه نسخه کودی مخصوص به شما گلخانه داران و کارشناسان عزیز ارائه دهیم.
متناسب نبودن وضعیت اندام سبز با میزان گلدهی و میوه های تازه تشکیل شده
اندام سبز به عنوان مسئول تولید کربوهیدارتها نقش مستقیمی روی افزایش سایز میوه ها بازی می کنند، اگر سطح اندام سبز به نسبت سن بوته و میزان گلدهی و البته میوه های تازه تشکیل شده کمتر باشد نه تنها میوه ها سایز خوبی نخواهند داشت بلکه رفته رفته بوته ها دچار گلسوزی هم خواهند شد، پس برای افزایش سایز میوه های فلفل دلمه ای گلخانه ای وجود سطح برگ متناسب شرط اساسی است.
بالا بودن روزهای ابری
یکی از سه ضلع کشاورزی وجود نور کافی با لوکس متناسب است، در روزهای ابری به دلیل پایین بودن میزان لوکس عملا میوه ها تغییر سایز آنچنانی ندارند. البته برای رفع این مشکل می توانید از لامپ های مخصوص که تامین کننده این لوکس نوری است می توانید استفاده کنید.
عملکرد ضعیف ریشه
ریشه به عنوان بزرگترین تامین کننده مواد اولیه بوته ها نقش بی بدیلی در سایزگیری میوه های تازه تشکیل شده روی بوته های فلفل بازی می کند بهمین دلیل در زمان بارگیری و بزرگ شدن میوه های روی بوته ها باید دقت ویژه ای به میزان عملکرد این عضو مهم بوته های فلفل دلمه ای داشته باشید.
متناسب بودن تعداد گلها و میوه های تازه تشکیل شده به نسبت توان بوته
یک اصل اساسی و مهم در همه کشتها وجود دارد و آنهم متناسب بودن تعداد گل یا میوه ی تازه تشکیل شده با توان تولید گیاه است، به عبارتی وجود دو میوه خوش سایز و بازارپسند خیلی بهتر از چهار میوه کوچک و بدفرم در هر بند فلفل دلمه است. با توجه به این موضوع بسیار مهم باید در بعضی موارد و با توجه به شرایط در صورت نیاز به هرس میوه های تازه تشکیل شده هم دقت کنید.
نکته مهم
دقت داشته باشید که اگر قصد هرس بار را دارید باید میوه تازه تشکیل شده را هرس کنید نه گلها را، چرا که هرس گل باعث ایجاد استرس به بوته شده و روی فرآیند گلدهی می تواند مخرب باشد. پس در صورت نیاز به هرس حتما میوه های تازه تشکیل شده را هرس کنید.
استرس های محیطی
بزرگترین قابلیت محیط گلخانه امکان کنترل شرایط محیطی است، این بدان معنی است که با ایجاد شرایط مناسب برای بوته های فلفل امکان تولید بیشتر محصول به نسبت کشتهای فضای باز برای بوته های فلفل را فرآهم می کنیم. حالا به هر دلیلی اعم از:
- افزایش یا کاهش شدید رطوبت
- بروز شوک دمایی (افزایش یا کاهش شدید دما)
- حمله آفات
- بروز بیماریهای قارچی
- استرس کمبود لوکس نوری
و مواردی از این دست باعث افت شدید میزان باردهی و سایزگیری میوه ها و تبدیل گل به میوه خواهد شد.
عدم تامین مواد کودی مورد نیاز
به جرات می توان گفت که کوددهی بیشترین نقش را در افزایش سایز میوه های تازه تشکیل شده فلفل بر روی بوته ها بازی می کند چرا که کودها به عنوان مواد اولیه عمل می کنند و هرچقدر هم که تمامی شرایط ذکر شده در قبل مهیا باشد بدون وجود مواد اولیه عملا امکان افزایش سایز میوه های فلفل وجود نخواهد داشت، پس به عبارتی تمامی کارهای انجام شده باید در راستای تامین و افزایش میزان جذب کودها باشند.
نکات بسیار مهمی که در خصوص کوددهی وجود دارد عبارتند از:
- نوع کودها
- نحوه استفاده
- و مقدار استفاده
که باید در کوددهی مورد توجه جدی قرار گیرد، چرا که میزان جوابگیری از کوددهی به نوعی تابع این عوامل است. ما در این قسمت سعی خواهیم کرد به شما یک نسخه کلی برای افزایش سایز میوه های تازه تشکیل شده فلفل دلمه ای ارائه کنیم، فقط دقت داشته باشید که اگر شرایط کشت شما به نوعی خاص می باشد شما می توانید با ارسال اطلاعات کشت خودتان نسخه مخصوص کشت خود را نیز بصورت رایگان از ما دریافت کنید
مرحله اول
- نوع استفاده: ریشه ای
- زمان استفاده: اولین فرصت ممکن
- سطح زیر کشت پایه: 1000 مترمربع
- کود 36-12-12 / کود 24-7-11 ………….. 1 الی 1.2 کیلوگرم
- فولویکول/بیوهیومات/بیوتچ ………… 1 لیتر
مرحله دوم
- نوع استفاده: محلول پاشی
- زمان استفاده: 1 الی 2 روز بعد از مرحله اول
- مقدار آب مصرفی پایه: 100 لیتر
- پتاسگن ……………….. 200 سی سی
- فولوی ازت …………… 200 سی سی
- کالسی برآمین ………. 200 سی سی