اهمیت استفاده به موقع از کود در کشاورزی و رابطه آن با افزایش سود

کود به عنوان مواد اولیه در تولید میوه، مهمترین نقش را در رشد و توسعه اندام سبز، ریشه و البته باردهی دارد. میزان کود استفاده شده در گیاه رابطه مستقیمی با میزان تولید محصول دارد، به عبارتی هرچقدر میزان کود جذب شده از طریق کشت بیشتر باشد، میزان تولید میوه هم بیشتر خواهد بود چرا که کود به عنوان مواد اولیه میوه است.

زمان استفاده از کودها دقیقا چه زمانیست؟

بعضی از کشاورزان و متاسفانه حتی بعضی از کارشناسان در زمان توصیه استفاده از انواع کودها چیزی به نام زمان مورد نیاز برای جذب و استفاده از طرف کشت را تقریبا لحاظ نمی کنند و دیدگاه این است که بعد از مشاهده مثلا تشکیل میوه باید نسبت به تامین احتیاجات کودی برای سایزگیری میوه ها اقدام کنیم، این در حالیست که این دیدگاه کاملا غلط است، چرا که به هیچ عنوان کودهای استفاده شده در کشت بلافاصله بعد از استفاده قابل استفاده برای میوه ها نیستند، البته باید دقت داشت که این زمان در انواع کشتها متفاوت است.

بسته به نوع کشت، شرایط محیطی، نوع کودهای مورد استفاده، نحوه استفاده از کودها (محلول پاشی –ریشه ای )، دمای خاک، میزان قدرت حاصلخیزی خاک، توان جذب ریشه بسته به نوع کشت و مواردی از این دست یک زمان مشخص و معناداری ما بین استفاده از کودها و استفاده از این کودها در مثلا میوه وجود دارد. با توجه به این نکته بسیار مهم ما باید همیشه یک قدم جلوتر از احتیاجات کودی کشت باشیم.

پیش بینی احتیاجات کودی در انواع کشتها

نیازهای پایه در مراحل مختلف در انواع کشتها خوشبختانه قابل پیش بینی و مشخص است، شما در ابتدای دوره کاشت مثلا نشاء فلفل دلمه ای به رشد طولی و افزایش ریشه زایی احتیاج دارید و این به زبان کودی یعنی لزوم استفاده از کودهای حاوی ازت و فسفر، چرا که این دو کود عمده ترین تاثیر را در این دو فرآیند بازی می کنند.

یک کارشناس زبده و باتجربه باید قدرت پیش بینی و تامین مواد کودی مورد نیاز انواع کشتها را داشته باشد هر چند که این احتیاجات در انواع کشتها می تواند متفاوت و متغیر باشد.

نوع استفاده از کودها و تاثیر آن در زمان جذب

مدت زمان جذب و استفاده از کودها به نوع استفاده هم بستگی دارد، اگر به دنبال جذب و تاثیر سریع کودها هستید باید از کودها به شکل محلول پاشی استفاده کنید ولی اگر به دنبال تامین مقدار زیادی از یک یا چند نوع ماده کودی هستید و زمان کافی هم دارید باید از کودها به صورت ریشه ای استفاده کنید.

حجم نیاز به ماده کودی

میزان نیاز به یک ماده کودی هم تاثیر مستقیمی در زمان و نحوه استفاده دارد، بارها دیده شده است که با وجود استفاده از مثلا کود حاوی کلسیم به شکل محلول پاشی نیاز به این عنصر روی میوه ها برطرف نشده است، در اینچنین مواردی باید ضمن استفاده از کودها بصورت محلول پاشی نسبت به استفاده از کودها بصورت ریشه ای هم اقدام کنید تا این کمبود بصورت کامل برطرف شود. البته کشاورز یا کارشناس باید دقت داشته باشد که حجم کود تامینی متناسب با میزان نیاز بوته ها و وضعیت کشت باشد که بوته تا این حد دچار کمبود نشود که ما مجبور به کوددهی از طریق محلول پاشی و ریشه ای بصورت همزمان باشیم.

راهکار کشاورزیار برای پیشگیری از این مشکل

بهترین راهکار برای پیشگیری از مشکلات ذکر شده و افزایش بهره وری کودهای استفاده شده، استفاده از نسخه های کودی متناسب با شرایط کشتی شماست. مجموعه کشاورزیار در ارائه نسخه های کودی همیشه نیاز روز و البته پیش بینی نیازهای آتی کشت با توجه به اطلاعات ارسالی از طرف شما را لحاظ کرده و عملا از بروز مشکلاتی مثل بروز علائم کمبود شدید و کاهش عملکرد کودها پیشگیری می کند.

جهت استفاده از مشاوره ها و نسخه های کودی رایگان کشاورزیار کافیست روی این لینک کلیک کرده اطلاعات درخواستی رو ارسال کنید.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *